Warning: Illegal string offset 'top' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 13 Warning: Illegal string offset 'btm' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 14 Warning: Illegal string offset 'posts' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 15 Warning: Illegal string offset 'pages' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 16 Warning: Illegal string offset 'homepage' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 17 Warning: Illegal string offset 'posts' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 21

Segons l’enquesta realitzada per l’IDESCAT (Institut d’Estadistica de Catalunya) sobre usos d’internet a Catalunya l’any 2015:

 • El 73,7 % de les dones i el 72 % dels homes busquen informació a INTERNET sobre bens o serveis abans de comprar-los.

landing-header-marble

Segons l’enquesta realitzada per l’INE (Instituto Nacional de Estadística) l’any 2015 sobre l’us d’internet a les llars espanyoles:

 • El 64,3 % de la població entre 16 i 74 anys es conecta DIARIAMENT a internet.
 • 1 de cada 3 persones han comprat per internet en els últims 3 mesos.
 • Les persones que compren per internet, realitzen 4 compres com a mínim els últims 3 mesos i gasten més de 70 € per cada compra de despesa mitja.

Actualment, i cada dia més, la pàgina web de la teva empresa es la porta d’entrada, la imatge i la tarjeta de presentació del vostre negoci. Una botiga oberta les 24 h/dia i els 365 dies de l’any, oberta al Mon sencer.

La web de la vostra empresa només es una eina, que s’ha de fer treballar per aconseguir més vendes.

Internet està transformant els hàbits dels consumidors, i la velocitat transformadora d’Internet és exponencial.

Les noves generacions estan totalment submergides a INTERNET i els seus hàbits de cerca d’informació, de cerca de productes, serveis, etc., es mou dins d’INTERNET i al nostre pais concretament del cercador Google que concentra el 75% de les cerques d’informació a l’Estat.

Actualment estem vivint una revolució més profunda i que provocarà canvis més grans que la invenció de la impremta per Gutemberg, però encara no en som plenament conscients.

El Sector del Marbre no es pot quedar a l’Edat de Pedra, ha de donar el salt cap a la interconexió global i la lliure distribució de la informació que forma avui dia la web 2.0, passar de la web 1.0 a la 2.0 i més enllà.

Aquest salt l’han de donar totes les empreses que vulguin treballar en els pròxims 10 anys. Si pensem com era el dia a dia fa 10 anys i tots els avenços i canvis que ha portat la tecnològia, no ens podem imaginar el que ens espera en els pròxims 10 anys en el 2026.

Però per poder arribar em de donar passes dia a dia i no quedar-nos ancorats al passat. Estem vivint un moment d’innovació disruptiva que portarà a les empreses que adoptin aquesta visió a la supervivència.

Quines passes ha de donar una empresa per poder orientar el seu camí cap a l’era digital?

 • Crear una web moderna, actualitzada, “responsive” (adaptada a mòbils i tablets), preferiblement en sistema WordPress o similar.
 • La web de l’empresa, només es una eina, l’hem de fer treballar:
 • Crear un llistat actualitzat d’emails dels clients de l’empresa per enviar-lis comunicacions.
 • Crear una base de dades de tots els treballs que realitzi l’empresa, amb fotografies i explicació del procediment de treball i fets mes remarcables.
 • Crear un blog dins de la pàgina web de l’empresa i publicar periòdicament tots els treballs remarcables que es facin.
 • Crear una campanya d’email Marketing i enviar aquesta informació als nostres clients vía e-mail.
 • Desenvolupar la presència de la nostra empresa a les xarxes socials. Estudiar el nostre perfil de client objectiu i publicar contingut dels nostres treballs a les xarxes socials usades pels nostres clients.

Aquestes passes ens situaran amb una web moderna, professional, fàcil de llegir des del mòbil o la Tablet (la majoria de la gent consulta internet avui dia des d’un mòbil una tablet), crearem contingut a la web que ens atreurà nous clients i mantindrem informats a la nostra cartera de clients.

No et quedis a l’Edat de Pedra i endinsat al segle XXI.

La Federació Catalana de la Pedra us pot assessorar per donar aquest pas cap a la Web 2.0 i equipar a la vostra empresa amb les més noves tecnologies.

Lectures recomanades per aprofundir més:

El mundo que viene, Autor: Juan Martínez-Barea, llibre que parla de les innovacions que viurem en el futur i surt com exemple (entre d’altres) l’empresa Cosentino.