FP Tècnic en Pedra Natural: acte de presentació a Les Borges Blanques (Lleida)

El passat dia 2 de juny es va realitzar al Consell Comarcal de les Garrigues a Les Borges Blanques, l’acte de presentació dels estudis de FP de Tècnic en Pedra Natural, que començaran durant el Curs 2017-18 a l’IES Mollerussa de Mollerussa (Lleida).

A l’acte de presentació dels estudis van assistir el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament el Sr. Miquel À. Cullerés, l’Alcalde de Les Borges Blanques el Sr. Enric Mir, el President del Consell Comarcal de les Garrigues el Sr. Antoni Villas, el President del Consell Comarcal del Plà de l’Urgell el Sr. Josep Maria Huguet, La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Mollerussa la Sra. Mònica Següés, el Director de l’IES Mollerussa el Sr. Antonio Reig, i una àmplia representació dels industrials de la pedra natural de la província de Lleida com son les empreses: Saez Sandstone , Pedres Magami, Pedra Natural Rubio, Pedra Natural Peviarf, Temple de la Sagrada Familia, i empreses de Tarragona; Marbres Castell.

Menció a la sessió ordinària del Ple Parlament de Catalunya del dia 31 de maig de 2017 dels estudis de FP de Pedra Natural:

El passat 31 de maig en resposta a una pregunta formulada durant la sessió del Plé del Parlament de Catalunya la Consellera d’Ensenyament l’Hble. Sra. Meritxell Ruiz va anunciar al Parlament de Catalunya la creació per part del Govern de la Generalitat del nou cicle de Grau Mitjà en Formació Professional Dual en Tècnic en Pedra Natural a Lleida per una demanda del Sector de la Pedra de Catalunya. Adjunt el video de la intervenció de la Consellera:

Canal Parlament|Parlament de Catalunya

 

 

Pràctiques a empreses i col·laboració de professors

El director del l’IES Mollerussa va intervenir a la presentació del FP per informar a les empreses del sector de la importància d’aquests nous estudis pel sector de la pedra natural i la possibilitat de realitzar pràctiques dels estudiants a les empreses del sector i la necessària col·laboració del sector amb l’Institut per poder adaptar els estudis al màxim a les necessitats del sector, amb la col·laboració de la Federació Catalana de la Pedra com a interlocutor del sector de la pedra amb l’Institut.