Warning: Illegal string offset 'top' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 13 Warning: Illegal string offset 'btm' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 14 Warning: Illegal string offset 'posts' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 15 Warning: Illegal string offset 'pages' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 16 Warning: Illegal string offset 'homepage' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 17 Warning: Illegal string offset 'posts' in /home/virtual/pedracat.com/var/www/html/pedracatdata/wp-content/plugins/whatsapp/class-frontend.php on line 21

Primera Jornada Tècncia AEMIN: Risc per Exposició a Sílice en Fàbriques i Tallers de Roca Ornamental i Possible Aplicació de Coeficients Reductors a l’Edat de Jubilació de Treballadors

AEMIN, és la Federació Espanyola de la Pedra creada per impulsar l’associacionisme en el sector de la Pedra Natural d’Espanya. Des d’AEMIN s’ha organitzat un cicle de Jornades Tècniques que recorreran tot el territori estatal i on s’abordaran els temes que actualment més preocupen a les empreses i associacions del sector. La I Jornada del Cicle tractarà sobre el risc per exposició a Sílice lliure en fàbriques i tallers de roca ornamental i la possible aplicació de coeficients reductors a les quotes de la Seguretat Social per a treballadors de fàbriques i tallers de roca ornamental.

A més es presentarà el Pla de Competitivitat per al Sector de la Pedra Natural que desenvoluparà AEMIN al costat de les seves associacions membre.

Encara que ja és sobradament conegut l’important risc per exposició a sílice cristal·lina respirable a què estan exposats els treballadors dels tallers de roca ornamental (tallers de marbre), com a conseqüència de la manipulació de conglomerats artificials de quars, encara hi ha mancances en els diversos aspectes relacionats amb aquest risc. Per això, AEMIN, ha considerat adequat organitzar aquesta Primera Jornada Tècnica, en què ponents del màxim nivell exposaran informació fonamental relacionada amb l’aproximació tècnica al control d’aquest risc, amb les responsabilitats que es poden derivar del descuit de la prevenció, i, finalment , amb la possible aplicació dels coeficients reductors en el sector.

Aquesta Jornada Tècnica es gratuita per a totes les empreses del sector.

Programació de la Jornada:

10:00-10:30
Recepció participants: Lliurament de documentació i cafè de benvinguda

10:30-11:00
OBERTURA DE L’ACTE I PRESENTACIÓ
Sra. Nuria Mediavilla
Presidenta Associació PINACAL – INSER
D. Carles Agustí Palaus
President de AEMIN

11:00-11:30
PRESENTACIÓ DE LA FEDERACIÓ AEMIN AGRUPACIÓ ESPANYOLA DE LA PEDRA.
Benvinguda als nous socis, objectius de AEMIN i serveis a les associacions membre de la Federació AEMIN.
D. Aurelio de Grau Secretari Agrupació AEMIN
D. Carlos Moreno, gerent PEDRACAT

11:30-12:00
APROXIMACIÓ TÈCNICA AL RISC PER EXPOSICIÓ A SÍLICE A LES MARMOLERÍAS
Particularitats del risc i sector. Conseqüències de la disminució del valor límit legal (VLA-ED). Experiència reeixida de l’Associació Asama en el control del risc.
Javier Madera García. Dr. Enginyer de Mines.
Cap de Servei Departament Tècnic INS

12:00 -12: 30
ACTUACIÓ DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL EN EL SECTOR DE LES MARMOLERÍAS
D. Francisco Javier Blanco Urzaiz
Inspector de Treball – Valladolid

12:30-13:00
COEFICIENTS REDUCTORS de l’EDAD DE JUBILIACIÓN: Aplicació en empreses amb explotació de jaciments i altres. Estatut del Miner.
Sra. Maria Guadalupe Dios
Cap de la Secció de Jubilació de la Dir. Prov. De l’INSS de Lleó

13:00-14:00
TAULA RODONA. Coordinada per
Sr. D. Jesús Cospedal Perez-Cosío
Cap de Mines del País Basc

Es servirà un aperitiu al finalitzar la Jornada

Es celebarà a:

CENTRO TECNOLÓGICO PINACAL – INSER (Sala de Actos)

C/ Jerónimo Muñoz nº7, Parque Tecnológico de Boecillo, 47151 Valladolid
Tel. 983 546 599 / 932 530 313
http://www.aemin.org

Per inscripcions:

Inscriu-te a la Jornada Tècnica